Víkendovka Příchovice – kronika

8. – 9. 11. 2013

účast: Víťa, Adámek, Šimon, Martin, Nikča, Žanda, Fanda, Anička, Patrik, Aleš

pátek

Sraz v 15:40 u budovy okresního soudu vedle nádraží. Tady proběhla předávka batohů, které nám odveze Nikči tatínek. My jedeme vlakem do Přeštic a odtud se vydáváme pěšky do Příchovic – cca 2,5 km. Je už tma, tak využíváme blikačky. Fanda jde ve předu s bílou a Šimon vzadu s červenou. Zjišťujeme, že Šimon zapomněl ve vlaku šátek a Víťa volá na České dráhy, třeba ho najdou. V šest hodin už jsme u klubovny místních skautů a zároveň přijíždí Nikči rodiče s batohy.

Klubovna má dvě místnosti, takže máme dost prostoru pro běhání. V jedné místnosti je kuchyň, kde vaříme, ve druhé místnosti se ubytováváme. Malujeme si obrázky, Víťa nám čte pohádku, telefonujeme s nemocnou Máďou a jdeme spát.

sobota

Od brzkého rána zlobíme, takže vstáváme velmi brzy. Rozcvička, čištění zubů, příprava snídaně. Nikča s Žandou mažou vánočky marmeládou.

Jdeme ven na procházku. V noci pršelo, takže je všude blátíčko a louže. Jdeme z Příchovic do Radkovi přes Kucíny. Hrajeme hry. V Radkovicích jsme potkali přeštické turisty a zahráli si boj o vlajku. Po návratu do klubovny vaříme oběd. Holky strouhají sýr a Víťa vaří špagety. Kluci mažou chleby s paštikou ke svačině. Chvíli si hrajeme, vyplňujeme úkoly a pak ještě uklidit a už přijíždí Nikči tatínek pro batohy.

Jdeme na vlak. Už se stmívá. Ve vlaku s námi jede upovídaná paní průvodčí. Vystupujeme v Plzni na nádraží, kde už čekají rodiče.